Tiedustelupalvelut tekevät rikoksia

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Suomen hallitus haluaa tehdä suojelupoliisista ja armeijan tiedustelulaitoksesta täysiverisiä, ulkomaisten esikuvien mukaisia tiedustelupalveluja. Tätä perustellaan muun muassa sillä, että ilman laajoja valtuuksia suomalaiset elimet eivät voi olla kunnollisessa yhteistyössä muiden tiedustelupalvelujen kanssa.

Ennen kuin tällaisia elimiä Suomeen perustetaan, olisi syytä muistaa tiedustelu- eli turvallisuus- eli salaisten palvelujen toiminnan yksi piirre: ne syyllistyvät yleisesti vakaviin rikoksiin. Venäjän FSB:stä tämä on helppo uskoa, mutta myös esimerkiksi CIA:n organisoimista vallankaappauksista, sotilasoperaatioista, salamurhista ja kidutuksesta on paljon dokumentoitua tietoa. Samoin sen toimintansa rahoittamiseksi harjoittamasta huumekaupasta. Tämä tieto ei ole peräisin joidenkin ”propellihattujen” aivoituksista, vaan sitä voi lukea jopa Wikipediasta, jota tiedustelupalvelut itse pääsevät muokkaamaan. Siitä kertoo myös esimerkiksi Saksan entinen tutkimus- ja teknologiaministeri Andreas von Bülow, joka oli pitkään liittopäivien tiedustelupalveluja valvovan komission jäsen. Hänen kirjansa ”Im Namen des Staates – CIA, BND und die kriminellen Machenschaften der Geheimdienste” (Valtion nimissä – CIA, BND ja salaistenpalvelujen rikolliset salahankkeet) kertoo, kuinka myös länsieurooppalaiset tiedustelupalvelut syyllistyvät rikoksiin. Von Bülowin oman kokemuksen mukaan tiedustelupalvelujen toimintaa on mahdotonta valvoa.

Eihän kuitenkaan suomalainen tiedustelupalvelu voi tehdä rikoksia! Näin moni kuvittelee, mutta tiedustelulakiemme muuttamista perustelevat hallituksen tekstit ovat toista mieltä. Molemmissa kyseessä olevissa mietinnöissä kerrotaan kapulakielellä, että ”toiminta saattaa tapauskohtaisesti myös täyttää jonkin kohdevaltion rikoslainsäädännössä rangaistavaksi säädetyn teon tunnusmerkistön”. Kun lähtökohta on tämä ja kun ollaan yhteistyössä törkeitä rikoksia tekevien järjestöjen kanssa ja kun toiminta on salaista ja kontrollin ulottumattomissa, ollaan helposti suurrikoksiin johtavalla kaltevalla pinnalla. Sitä paitsi suomalaisten viranomaisten geeneissä ei ole mitään, mikä estäisi luisumasta rikoksiin, mitä tapaus Aarniokin vahvasti todistaa.

Olli Tammilehto

PS. Tätäkään kirjoitusta Helsingin Sanomat ei suostunut julkaisemaan.


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Demokratia, Maailmanjärjestelmä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

One Response to Tiedustelupalvelut tekevät rikoksia

 1. Risto sanoo:

  Tiedustelupalveluiden rikollisuus ei ole pohjimmiltaan kansallista ja siksi se on niin yhdenmukaista kaikkialla.
  Esim. WWII jälkeen osa natsien ammattilaisista siirtyi sinne missä oli kysyntää mm. usaan.
  Aikansa kun taustoja kaivaa niin kaikki päätyy tässäkin tapauksessa… jesuiittoihin.
  Lisävaloa juuriin ja taustoihin löytyy suomenkielellä

  http://maallikkoapuri.blogspot.com/search/label/jesuiitat

  Sama ilmiö selittää osan median yksimielisyydestä. Päätoimittajat ovat
  aina korkean tason rappareita = jesuiittoja.
  Myös ns. illuminaattijärjetö on jesuiittojen perustama jne jne.
  Ne ovat tämän globaalin baanelin tornin näkyvällä huipulla.
  (yläpuolellaan riivaajavoimat)

  Nyt tulossa on jotain natsismi 2.0 meininkiä eli isommassa mittakaavassa samaa
  hallintomuotoa kun saksassa ja saksan alaisuudessa tuolloin.
  Toki nykyisin niin moni asia hoituu rahalla ja kynällä, että aseita ei ehkä edes tarvita, muuta kun paikallisesti kansaa vastaan.
  Muuten, talousfoorumin markkinoima suuri resetointi on sekin jo vanha suunnitelma.
  Yksittäisen ihmisen kautta tehdyt teot saavat aikaan vähäisenpää vastustusta kun
  Ison toimijan: Siksi meilä on nämä gatesit ja sorokset ja muskit…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *