Olli Tammilehdon kirjoituksia


Olli Tammilehdon kirjoituksia ja alustuksia

Articles written by Olli Tammilehto

Hiljattain tälle sivustolle siirrettyä aineistoa:Jos haluat tiedon näillä sivuilla ilmestyvistä uusista artikkeleista, kirjoita tähän nimesi ja sähköpostiosoitteesi ja paina Lähetä-nappia.

Nimi:

Sähköpostiosoite:

Palautelomake


Olli Tammilehto puhuu tai on puhunut mm. seuraavissa tilaisuuksissa tai ohjelmissa:


kirjan kansi

Olli Tammilehdon kirja

Tuhokehitys poikki,

Yhteiskunnan olomuodon muutos

Into 2017

Vallitseva kehitys vie kohti ilmastokatastrofia, ekologista tuhoa tai ydinsotaa. Tämä yhteiskuntiemme rakenteista ja voimista johtuva prosessi voidaan pysäyttää vain syvällekäyvällä yhteiskunnallisella muutoksella. Muutoksen on oltava nopea. Kirjan keskeinen sanoma on, että nopeita ja perustavanlaatuisia ”olomuodon muutoksia” voi tapahtua. Kirja esittelee tällaisia siirtymiä, joita on tapahtunut historian kuluessa ja myös viime aikoina. Toisenlaisia maailmoja on syntynyt esimerkiksi luonnonkatastrofien ja vallankumousten keskellä. Teos käsittelee muun muassa Pohjois-Syyrian kurdialueelle Rojavaan rakennettua suoraan demokratiaan perustuvaa yhteiskuntaa.

Kirja tuo esille yhteiskuntiemme piirteitä, jotka tekevät olomuodon muutoksen mahdolliseksi. Virallisen yhteiskunnan rinnalla on olemassa varjoyhteiskunta, joka kriisitilanteissa nopeasti voimistuu. Myös jokaisessa ihmisessä on varjossa olevia puolia, jotka voivat nousta päällimmäiseksi ja tukea yhteiskunnan olomuodon muutosta. Kirja käsittelee myös sitä, miten yhteiskunnalliset liikkeet voivat edistää suuria ja nopeita muutoksia.

Kirjan sisällysluettelo

Arvioita ja haastatteluja kirjasta:

Kirjan voi lukea:


Olli Tammilehdon tutkimus

Palkkiona ilmaston kaatolupa

Suuret tulot ja ilmastonmuutos


kirjan kansi

Olli Tammilehdon kirja

Kylmä suihku,

Ilmastokatastrofin torjunta ja nopea yhteiskunnallinen muutos


Olli Tammilehdon tutkimus

Kuljetusten kurjuus

Maapallo globaalin kuljetusverkon puristuksessa

(The Tragedy of Transport, The Earth under Pressure from the Global Transport Net)


Tutkimuksen pohjalta olen tehnyt kirjan kirjan kansi

Rahdin rikokset

Kansainvälisten tavarakuljetusten ekologiset ja yhteiskunnalliset seuraukset

Kirjasta kirjoitettuja arvioita:

Sen voi nyt tilata minulta kolmella eurolla (3 €)! (Postimaksu 2,40 €)

Siirrä 5,40 € tililleni FI06 4006 0010 2365 41. (Viestiksi kirjoita "Rahdin rikokset".) Ilmoita maksustani minulle sähköpostitse (etunimi(at)sukunimi(piste)info).


Cover of the report

Olli Tammilehdon kirja Yhden taalan kysymys, Globalisaatio ja köyhyyskiista:


Cover of the report

Kun edustajat eivät riitä - Kansalaistoiminnan opaskuva kannesta

Selvitys siitä, miten teollisuusmaat tuhoavat köyhien maiden ympäristöä :Kuvan kirjan kannesta

Olli Tammilehdon kirja Maailman tilan kootut selityksetKuvan kirjan kannesta

Outi Hakkaraisen, Olli Tammilehdon ja Thomas Wallgrenin toimittama kirja Imperiumin ulkopuolelta, Kehityskriittisiä puheenvuorojaTammilehdon kirjoituksia...

...globaalista vallasta: ...EU:sta: ...ekofilosofiasta : ...politiikasta : ...teknologiasta :

...globaalista vallasta:


...EU:sta:


...taloudesta:


...ekofilosofiasta:


...politiikasta:


...teknologiasta:


Kirjoitusten uudelleen julkaiseminen painettuna tai sähköisessä muodossa on toivottavaa. Tästä on kuitenkin kerrottava tekijälle etukäteen. Myös käännökset toisille kielille ovat tervetulleita. Tästäkin kirjoittaja haluaisi etukäteen tietää. Lyhyitä lainauksia kirjoituksista voi kuitenkin tehdä epäkaupallisissa nettikeskusteluissa, artikkeleissa tai muissa julkaisuissa ilman kirjoittajan lupaa, kunhan mainitsee lähteen.


Kuka?

Olen vapaa kirjoittaja ja tutkija sekä epävirallisen talouden iskurityöläinen: minulla on kaksi kouluikäistä lasta. Kiinnostukseni kohteita ovat mm. ilmastonmuutos, globalisaation vaikutus kurjistumiseen, ekofilosofia (ympäristöfilosofia), ekologisen kriisin yhteiskunnalliset ja ideologiset syyt, vallitsevan taloudellisen ja poliittisen ajattelun kritiikki , energiapolitiikka, yhteiskunnalliset liikkeet, Venäjä, valtiottomat ja suurten sivilisaatioiden ulkopuoliset kansat...

Kylmän suihkun, Rahdin rikosten, Yhden taalan kysymyksen ja Maailman tilan koottujen selitysten lisäksi olen kirjoittanut kirjat Ympäristö ja Sota (Sadankomitea, Helsinki 1980, käännetty englanniksi), Ekofilosofia, vaihtoehtoliike ja ydinvoima (Ympäristökeskus, Helsinki 1982) ja Ydinvoiman terveydelliset vaarat (EVY, Helsinki 1985) sekä toimittanut kirjat Kun edustajat eivät riitä, Kansalaistoiminnan opas (WSOY, Helsinki 1988) ja Imperiumin ulkopuolelta, Kehityskriittisiä puheenvuoroja (Gaudeamus, Helsinki 1991, yhdessä Outi Hakkaraisen ja Thomas Wallgrenin kanssa).

Olen luennoinut Helsingin ja Oulun yliopistoissa ekofilosofiasta, ekologisen kriisin ymmärtämisestä ja ideologisista diskursseista. Tämän lisäksi olen alustanut ja luennoinut Suomessa ja ulkomailla erilaisissa seminaareissa, yleisötilaisuuksissa ja opistoissa ilmastonmutoksesta, kansainvälisistä kuljetuksista, köyhyydestä, energiapolitiikasta, teknologiakritiikistä, globalisaatiosta, ylikansallisesta valtajärjestelmästä, demokratiasta ja sen puutteesta, tietoteknologiaan liittyvästä ympäristötuhosta ynnä muusta. Vaihtelevassa määrin olen toiminut erilaisissa ympäristö- ja solidaarisuusjärjestöissä ja -liikkeissä. Olin mukana organisoimassa Alkuperäiskansat ja öljy -tapahtumasarjaa, johon osallistui alkuperäiskansojen edustajia ympäri maailmaa. Toimitin yhdessä muiden kanssa tapahtumiin liittyvän raportin. Osallistuin vuosina 2006-2012 Raaseporissa sijatsevaa luontopäiväkoti Luonnonhelmaa ylläpitävän yhdistyksen toimintaan.


Voit ottaa minuun yhteyttä palautelomakkeella tai sähköpostitse:


Page Top