Mitä oikeasti tapahtui New Yorkissa 11.9.2001?

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Luultavasti useimmat suomalaiset ajattelevat tietävänsä, mitä tapahtui New Yorkissa 11.9.2001: terroristien kaappaamat matkustajakoneet törmäsivät kahteen World Trade Centerin pilvenpiirtäjään, jotka sortuivat törmäyksen ja seuranneiden tulipalojen seurauksena. Käsitys on kuitenkin ainakin joissain suhteissa kiistatta puutteellinen ja saattaa olla, että se on kokonaan virheellinen. Tässä muutamia vallitsevan kertomuksen kanssa ristiriidassa olevia seikkoja: Sortuneita pilvenpiirtäjiä oli kolme ja yhteen niistä WTC-7:ään ei törmännyt mikään lentokone. Useat silminnäkijät havaitsivat kaksoistornien pohjalla sulanutta rautaa ja terästä, jonka syntymiseen tarvitaan 1540 asteen lämpötila. Kuitenkin lentokonepetrolin palamislämpötila on vain 870 astetta. WTC-tornien jäänteistä on löytynyt sotilasluokan räjähdysainetta, nanotermiittiä, joka voi synnyttää erittäin korkeita lämpötiloja. Tornit sortuivat lähes vapaan putoamisen nopeudella, 7-11 sekunnissa, mitä on vaikea selittää muulla kuin alhaalta ylös sarjassa etenevällä räjäyttämisellä. Tätä tekniikkaa, ”controlled demolition” käytetään yleisesti korkeiden rakennusten purkamiseen.

Fyysikoiden, arkkitehtien, insinöörien ja tavallisten newyorkilaisten esiin tuomia, virallisen totuuden kanssa ristiriidassa olevia seikkoja on paljon (ks. esim. https://www.ae911truth.org/) . Vaikka näistä tiedettäisiin, harvat kuitenkaan haluavat puhua niistä julkisuudessa, koska virallisen tarinan epäilijät leimataan heti ”salaliittoteoreetikoiksi”. Tämä sanahan on nykyisin saatu merkitsemään sekopäätä, joka uskoo esimerkiksi, että maapallo on litteä (sanan negatiivisen merkityksen historiasta ks. kirjoitustani ”Epäluulosta hyväuskoisuuteen” http://tammilehto.info/dehaven9.php). Kuitenkin ’salaliittoteorian’ alkuperäisessä ja sananmukaisessa merkityksessä, juuri viralliseen tarinaan uskovat ovat salaliittoteoreetikoita, koska heidän käsityksensä mukaan Osama bin Ladenin Afganistanin luolista johtama salaliitto sai USA:n polvilleen. Sen sijaan virallisen teorian epäilijät eivät useinkaan väitä tietävänsä ketkä olivat WTC-tornien tuhoutumisen takana: he toteavat vain, että virallinen tarina on fysikaalisesti mahdoton ja vaativat uutta laajaa tutkimusta kyseisen päivän tapahtumista.

Niiden, joita tämän aikakautemme suureksi myytiksi nousseen tarinan pohtiminen kiinnostaa, kannattaa tulla

tämän viikon torstaina 6.9.18 klo 18 Arkadian kansainväliseen kirjakauppaan, Nervanderinkatu 11, Helsinki.

Siellä kansainvälisen insinöörijärjestön Pohjoismaiden osaston puheenjohtaja David Llewelyn kyseenalaistaa virallisen teorian New Yorkin WTC-tornien sortumisesta. Hän kertoo lukuisista tieteellisistä ja rakennusteknisistä tosiasioista sekä videotallenteista, jotka osoittavat, että lentokoneen törmäykset ja tulipalot eivät voi selittää WTC-tornien totaalista tuhoutumista. Llewelyn puhuu erityisesti Alaskan yliopistossa tekeillä olevasta tutkimuksesta, jonka alustavien tulosten mukaanvirallinen teoria WTC7-pilvenpiirtäjän tuhoutumisesta ei voi pitää paikkansa.

Llewelyn kuuluu Architects and Engineers for 9/11 Truth -järjestöön (Arkkitehdit ja insinöörit 11.9.01 koskevan totuuden puolesta). Järjestön vetoomuksen, jossa vaaditaan uuden tuon päivän tapahtumia koskevan virallisen tutkimuksen aloittamista erityisesti WTC:n tuhoutumisen osalta, on allekirjoittanut jo yli 3000 arkkitehtia ja insinööriä. Tilaisuuden järjestää 11.9.-toimintaryhmä.

Olli Tammilehto


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Maailmanjärjestelmä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Mitä oikeasti tapahtui New Yorkissa 11.9.2001?

  1. Topi Kallinen sanoo:

    Maallikkoaprikointia ja insinööritekniikka menossa pahasti sekaisin. Tulipalon mallintaminen on muuten sellainen ilmiö että sitä saa alkaa tutkia muutkin kuin arkkitehdit, jotka eivät siitä mitään ymmärräkään.

    • Olli Tammilehto sanoo:

      Virallisen sortumisraportin tehneellä NIST:illä (National Institute of Standards and Technology) oli varmasti käytössään maan parhaat palotekniikan asiantuntijat. Silti se ei onnistuneet kehittämään mallia, joka selittäisi tornien täydellisen tuhoutumisen havaitulla tavalla ilman räjähdysaineita. NISTin mallit eivät myöskään pysty selittämään sitä, miksi WTC-tornien sortumisesta levinnyt pöly sisälsi kolmen tieteellisen raportin mukaan runsaasti pienen pieniä rautapalloja. Ne voivat syntyä vain, kun teräs ei vain sula vaan kuumenee edelleen niin pitkälle, että se höyrystyy 1749 asteen lämpötilassa ja sen jälkeen jäähtyessään tiivistyy pisaroiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *