Ilmastokatastrofi vai nopea yhteiskunnallinen muutos? Ilmastokirjani on nyt netissä

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Ilmastonmuutosta käsittelevä kirjani ”Kylmä suihku – Ilmastokatastrofin torjunta ja nopea yhteiskunnallinen muutos” (Into 2012) on ollut pitkään lähes loppuunmyyty. Nyt kirja on netissä (http://tammilehto.info/kirjoja.php#suihku) sekä PDF- että HTML-muodossa. Kirjalle alun perin suunniteltu nimi oli ”Ilmastonmuutos vai yhteiskunnallinen muutos”, joka kuvaa sisältöä paremmin kuin toteutunut nimi.

Huolimatta seitsemän vuoden iästään kirja on edelleen polttavan ajankohtainen. Itse asiassa se on nyt ajankohtaisempi kuin 2010-luvun alussa, sillä ilmastotoimettomuus on jatkunut ja globaalit kasvihuonekaasupäästöt ovat jatkaneet kasvamistaan. Nyt on entistä selvempää, että päästöjä ei voida saada alas riittävän nopeasti millään teknisellä muutoksella. Ilmastokatastrofi voidaan välttää vain syvällisellä yhteiskunnallisella muutoksella. Kirjani käsittelee paitsi tällaisen muutoksen välttämättömyyttä myös sen mahdollisuutta historian ja nyky-yhteiskunnan analyysin valossa.

Jos ei halua lukea kirjaa netissä eikä printata sitä, painetunkin kirjan lukeminen on vielä mahdollista: kirja löytyy useimmista kaupungin- ja yliopistokirjastoista. Joitain jäännöskappaleita on Into-kustannuksessa, mistä sitä voi tilata.

Olli Tammilehto


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Ilmastonmuutos, Pol. järjestelmä, Talouskritiikki, Ympäristö. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Ilmastokatastrofi vai nopea yhteiskunnallinen muutos? Ilmastokirjani on nyt netissä

 1. T. Kallinen sanoo:

  Miten olet vastaamassa PS-puolueen heittoon siitä että ilman teollistuvan Aasian toimia toimet Euroopassa eivät ole vaikuttavia!?

  • Olli Tammilehto sanoo:

   Ilmastonmuutos on toki globaali ilmiö, ja Kiinan ja Intian kaltaiset maat on pakko saada mukaan ilmastokatastrofia torjumaan. Mutta toivoa tästä ei ole, jolleivät jotkut maat tai maaryhmät aloita torjuntaa. Kysymys on siitä, että eettisiä ja muita normeja ei voi olla olemassa, jos kukaan ei noudata niitä ennen kuin kaikki noudattavat niitä. Jos esimerkiksi kukaan ei käyttäytyisi väkivallattomasti ennen kuin kaikki käyttäytyvät niin, eläisimme todella kauheassa yhteiskunnassa.

   Toisaalta jossain määrin Aasian teollisuusmaat ovat jo nyt mukana torjunnassa: ne ovat allekirjoittaneet Pariisin ym. ilmastosopimukset.

   Olennainen asia on myös se, että suuri osa esimerkiksi Kiinan päästöistä on itse asiassa Euroopan ja Pohjois-Amerikan päästöjä: ne aiheutuvat lukemattomien tuotteiden valmistamisesta vanhoille teollisuusmaille sillä noin puolet Kiinan tuotannosta palvelee vientiä (ks. tarkemmin kulutukseen sisältyvistä ulkomaisista päästöistä artikkelistani ”Palkkiona ilmaston kaatolupa, Suuren tulot ja ilmatonmuutos” http://tammilehto.info/Palkkiona-ilmaston-kaatolupa.pdf).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *