Korona sulkee silmät ydinsodan uhalta

Helsingin Sanomat kirjoitti 14.3.: ”Ebolan vastaista työtä ja influenssatutkimusta rahoittanut miljonääri Bill Gates totesi Tedtalk-puheessaan muutama vuotta sitten, että maailma pelkää joskus vääriä asioita. Virukset, infektiot ja pandemiat ovat suurempi uhka kuin ydinaseet ja sota, ja se johtuu siitä, ettei niihin ole valmistauduttu riittävästi.” Näyttää siltä, että jutun kirjoittaja Katriina Pajari ja lehden toimitus hyväksyvät tämän väitteen. Kuitenkin koronaepidemia tappaa korkeintaan joitain kymmeniä miljoonia. Ydinsotaan ja sitä seuraavaan ydintalveen kuolee yli 7 miljardia ihmistä eli kaikki paitsi sattumalta joissakin luolissa ja bunkkereissa sinnittelevät ihmiskunnan sirpaleet. (Ks. tarkemmin kirjoituksiani Kaikkien kansojen murhaajat kulkevat liipaisin herkässä http://www.tammilehto.info/ellsberg80.php ja Tuomiopäiväkone valmistunut http://www.tammilehto.info/tuomiopaivakone-ed70.php )

Ydinsodan uhka on juuri nyt erityisen ajankohtainen, kun USA:n välit Venäjään ja Kiinaan ovat erityisen jännittyneet ja USA harjoittelee Euroopassa sotaa Venäjää vastaan. (Onneksi koronaepidemia supisti Yhdysvaltain joukkojen määrän 20 000:sta 6000:een,
https://www.stripes.com/news/coronavirus-fears-force-pentagon-to-curtail-large-defender-europe-20-exercise-1.622572). Pienikin toisen osapuolen sotakoneiden liikkeiden virhetulkinta voi käynnistää hirvittävän maailmanpalon.

Olli Tammilehto

PS. Helsingin Sanomat ei suostunut julkaisemaan tätäkään kirjoitusta.

Kategoria(t): Korona, Maailmanjärjestelmä, Media, Sodat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to Korona sulkee silmät ydinsodan uhalta

  1. Veikko Tarvainen sanoo:

    On hyvä huomata, että koronan takia moni muu tärkeä asia unohtuu. En usko, että nyt ydinsodan uhka olisi isompi, mutta voihan se ollakin. Tavallisten aseiden tuho on meidän kaikkien tiedossa, se on valtava ja ponnistelut sen estämiseksi pieniä. Vain aseteollisuus ja sitä kautta irvokkaasti myös kansantaloudet hyötyvät tilanteesta. Niimpä nykyinen hallitus antoi äsken asevientiluvan Arabiemiraatteihin, joka on yksi inhimillisen kärsimyksen mekittävä kylväjä Jemnenin sodan katastrofissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *