Jättimielenosoitus Berliinissä koronarajoituksia vastaan

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Berliinissä oli viime lauantaina 29.8.20 valtava mielenosoitus Saksan hallituksen koronapolitiikkaa vastaan. Osavaltiohallitus kielsi sen etukäteen, mutta hallinto-oikeus kumosi kielloin. Siitä huolimatta poliisi yritti estää mielenosoituksen. Siksi monien mielenosoittajien kulku pääkokoontumispaikalle viivästyi tai estyi kokonaan ja siksi mielenosoittajien tarkan lukumäärän arviointi on vaikeaa1.

Poliisi ja sitä tukeva osavaltiohallitus rikkoivat siis Saksan perustuslakia, joka antaa ihmisille vahvan oikeuden osoittaa mieltään ilman poliisin lupaakin. Perustuslaki turvaa myös oikeuden vastarintaan, jos joku taho uhkaa lain takaamaa järjestystä.

Lukuisista julkaistuista videoista käy ilmi, että mielenosoittajien valtaenemmistö oli tavallisia saksalaisia, jotka kokivat koronarajoitukset vääriksi ja perusteettomiksi ja jotka olivat huolissaan maan demokratian tilasta. Natsien ja äärioikeistolaisten osallistumista näin massiiviseen tapahtumaan oli mahdotonta estää, mutta he ja heidän provokaationsa muodostivat vain pienen marginaali-ilmiön mielenosoituksessa.

Helsingin Sanomat kertoi mielenosoituksesta sunnuntaina hyvin harhaanjohtavasti. Kommentoin sitä jutun alla, mutta lehti ei julkaissut kommenttiani. Se on tässä hiukan editoidussa ja lähdeviitteillä varustetussa muodossa

Helsingin Sanomien sensuroima kommentti:

Poliisin ilmoittama mielenosoittajien lukumäärä 30 000 ei voi mitenkään pitää paikkansa. Paikalla olijoiden mukaan ja julkaistun kuva- ja videomateriaalin perusteella mielenosoittajia oli vähintään 300 000 – mahdollisesti jopa yli miljoona. Monien haastateltujen mielenosoittajien puheissa kuulsi huoli siitä, että koronailmiön varjolla ollaan luomassa uutta fasismityylistä komentoa. Saksalaisten historiallinen kokemus natsidiktatuurista tekee useimmat heistä herkiksi kansalaisoikeuksien loukkauksille. Tämä selittänee sen, miksi voimaikkain koronarajoitusten vastainen liike on juuri Saksassa.

Mielenosoituksen pääjärjestäjät olivat Bündnis Querdenken-7112 ja Nicht ohne uns!/Demokratische Widerstand3. Kun katsoo näiden sivustoja ja julkaisuja, selviää, että kyse on Saksan perustuslain syrjäyttämisestä huolestuneista demokratiaa kannattavista (ja sen syventämistä haluavista) liberaaleista ja vasemmistolaisista, jotka ovat mahdollisimman kaukana natseista.

”Salaliittoteoreetikot ja valetiedon levittäjät” tuskin huolestuttavat poliitikkoja, kuten Helsingin Sanomat väittää. Sen sijaan heitä huolestuttaa se, että pelkästään Saksassa on satoja lääketieteen edustajia, jotka kyseenalaistavat koronarajoitukset siksi, että ne eivät perustu tieteellisiin tutkimuksiin ja tosiasioihin4.

Olli Tammilehto


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Demokratia, Korona, Maailmanjärjestelmä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 Responses to Jättimielenosoitus Berliinissä koronarajoituksia vastaan

 1. ERKKI RANTAMÄKI sanoo:

  On uutisoitu jo kauan siitä että ”koronavirushysteriaa” luomalla saadaan aikaan pelkoa ja epävarmuutta ihmisten mielissä ja sitä kautta ”oikeutus” kansalaisvapauk- sien rajoituksille! Jos tämä ”virus” leviää niin mahdollisuutena täällä Suomessakin on se että yhteiskuntaa ollaan taas sulkemassa menneen kevään malliin! Mainitulla toimenpiteellä on katastrofaaliset seuraukset varsinkin palvelualoille ja se saa kyllä aikaan ennennäkemättömän konkurssiaallon ja joukkotyöttömyyden! Mitä siitä taas seuraa voidaan vain arvailla! Vastikään on ilmoitettu että Lapin matkailun piirissä aloitetaan laajat yt-neuvottelut joitten piirissä on jopa 2.000 työntekijää! Tämä kaikki vain matkailurajoitusten vuoksi!
  Numerot ovat numeroita mutta niitten takana on aina elävä ihminen! Puhutaan kauniita sanoja ”vastuunkannosta” mutta kuka kantaa ”vastuun” tästä kaikesta kun tämän ”hysterian” laskut kerran maksettavaksi lankeavat!

 2. Kannatan koronarajoituksia esim. Italian ja Espanjan ja köyhien maiden karmivien kokemusten takia. Siellä pahimmillaan koronaruumit ovat päiväkausia kadulla.

  Kannatan myös vapaata tiedonvälitystä. Siksi laitan Olli Tammilehdon jutun jakoon. Jos ajatellaan mielenosoittajien määrää, niin yleensä poliisi arvioi mielenosoittajat alakanttiin. Videokuvan perusteella, en lähtisi määriä arvioimaan.

  Voi olla, että mielenosoittajia on liikaa leimattu foliohatuiksi. Sehän on nykykestelujen päämetodi: vastustaja demonisoidaan. Niin ei tarvita keskustelua vaan tuomioiden jakamisia, mikä on älyllisesti ja emotionaalisesti huomattavastio helpompaa kuin omien ajatusten arviointi. Tosiasia toki on, että erilaista ääriajattelua on koronavastustajissa, ehkä paljonkin

  Joka tapauksessa hyvä esimerkki ovat köyhät maat, joissa korona tekee tuhojaan.

  Ei koronaa kannata vähätellä. Jos Saksassa ja muualla ei olisi rajoituksia, mikä mahtaisi olla tilanne? Varmasti huonompi. Todennäköisesti paljon huonompi.

  Parlamenttirakennuksen portaille ryntääminen ja mahdollinen aikomus murtautua sisälle oli symbolisesti ja konkreettisestikin demokratian herjaamista. Sellaista ilmiötä on ikävästi ja pelottavasti liikkeellä ylt´ympäriinsä.

  • Olli Tammilehto sanoo:

   Italian karmivat koronauutiset liittyvät mm. sen toimimattomaan, uusliberalismin heikentämään sairaalailaitokseen. Sairaalat täyttyivät myös esim. vuosien 2017-2018 influenssa-aallon aikana, ks. esim.

   http://tammilehto.info/reiss-bhakdi-kirja97.php

   Nyt poliisin arvio oli täysin harhaajohtava. Yleensä arvot perustuvat tietoon, kuinka paljon tietyt kaupungin kadut ja aukiot vetävät. Nyt tätä tietoa ei käytetty hyväksi vaan arvio oli poliittinen. Sitä arvosteli mm. Saksan demokraattiste poliisien järjestö.

   Yhteiskuntakrittistä henkeä on tietysti koronakriitikoiden keskuudessa paljonkin. Mutta usein juuri se, täysin normaali yhteiskunnan arvostelu, leimataan äärimmäisajatteluksi ja salaliittoteoriaksi. Esimerkiksi sen esittäminen, että rokoteyhtiöt eivät välttämättä välitä ihmisten terveydestä vaan omista voitoistaan, on tiettenkin salaliittoteoriaa. Varsinkin jos tähän lisää sen, että tämä lääketeollinen kompleksi korruptoi lääketiedettä. Ei auta vaikka johtavien lääketieteellisten journaalien päätoimittajatkin myöntävät tämän: Maailman arvostetuimman lääketieteellisen journaalin Lancetin päätoimittaja Richard Horton totesi vuonna 2004: ”Tiedelehdistä on tullut lääketeollisuudelle työtä tekeviä tiedon pesijöitä.” Niin ikään arvostetun British Medical Journal -tiedelehden päätoimittajana 25 vuotta vaikuttanut Richard Smith kirjoitti puolestaan samana vuonna: ”Lääketieteelliset journaalit ovat lääkeyhtiöiden markkinointiosaston lisäke”

   Köyhissä maissa korona ei tee tuhoja vaan koronarajoitukset. Ks. esim.
   http://www.tammilehto.info/blogi/2020/05/26/korona–ja-arestikuolleet/

   Monissa tutkimuksissa, joissa on vertailtu eri maita ja esim. USA:n osavaltioita, on päädytty siihen, että yhteiskunnan sulkemisella ei ole juurikaan ollut vaikutusta epidemian kulkuun. Sen sijaan vanhusten, erityisesti vanhaikodissa asuvien, kohtelu, yhteiskunnan etninen koostumus ja sopivien lääkkeiden saatavuus ova vaikuttaneet paljon kuolleisuuteen.

   Parlamenttitalon portaille ryntääminen oli natsien provokaatio, jolla ei ollut mitään tekemistä mielenosoituksen kanssa. Tämä mielenosoituksen asiaa suuresti haittaava teko osoitti, kuinka vähän natsit piittasivat muiden mielensosoittajien huolista.

   • Raimo Naukarinen sanoo:

    Italiasta uutisoitiin vain mitä täälä haluttiin näyttää. Kauhu myy lehtiä ja klikkejä.. Totuus oli ihan toinen. Matkustusrajoituksista huolimatta, olin sielä.

    Ai niin…olen asunut sielä taannoin 8vuotta … mitäs minä tiedän..

    Eipä näkynyt ruumiita kadulla… jos jossain hetkellisesti oli, media kyllä jakoi keskenään kauhukuvia. Hyvä palkkio kuvaajille… mutta enpä myöskään halua joutua italian maakunnissa sairaalaan… kyllä meidän terveydenhuolto vaan on hyvä.

    Italialaisessa kulttuurissa on syynsä kuolinlukuihin. Mikä tahansa tartuntatauti leviää sielä nopeasti. Joka flunssa. Joka vuosi. Kun vanhukset asuvat kotona usean sukupolven kanssa, mikä tahansa tauti vie 80plus ikä-ihmiset joilla immuunipuolustus on jo mennyt. Tämä on luonnon kiertokulkua. Halusimme tai ei..

    Tammilehto. Iso käsi näistä kirjoituksista. Nyt jakamaan linkkiä kaikille tutuille

 3. Päivitysilmoitus: Koronarajoitusten vastaiset mielenosoitukset 29.8.2020 Berliinissä ja Lontoossa (ja Pariisissa!) | Aukeamia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *