Kurkistus sensaatiokuvan taakse: korona ja Intian todellisuus

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Intiasta on globaalin valtamedian mukaan tällä hetkellä koronakatastrofin kourissa. On syytä kuitenkin säilyttää suhteellisuuden taju. Intiassa elää 1,4 miljardia ihmistä, ja heistä kuolee noin 27 000 joka päivä koronasta riippumatta. Siksi 4000 koronakuollutta päivässä on suhteessa vain kymmenesosa siitä, mitä esimerkiksi Britanniassa tilastoitiin koronakuolleeksi epidemiahuipun aikana. Koronaan liitettyjä kuolemia kaiken kaikkiaan on Intiassa suhteessa väkilukuun suunnilleen yhtä paljon kuin Suomessa ja paljon vähemmän kuin muissa Euroopan maissa lukuun ottamatta Norjaa ja Islantia.

Jo Nash on kirjoittanut Intian tilanteesta artikkelin Left Lockdown Sceptics -nettilehteen:

India’s Current ‘COVID Crisis’ in Context

https://leftlockdownsceptics.com/2021/04/indias-current-covid-crisis-in-context/

Hän on asunut Intiassa kahdeksan vuotta ja Britanniaan palattuaan ollut päivittäin yhteydessä sinne, koska auttaa köyhien ruokapankkiprojektin organisoinnissa. Nash huomauttaa, että vuosien ajan esimerkiksi ripuliin Intiassa on kuollut päivittäin enemmän ihmisiä kuin nyt koronahuipun aikana. Tärkeä taustatekijä on hänen mukaansa Intian suurkaupunkien, erityisesti Delhin, myrkyllinen ilma. Jostain syystä kumpikaan suurista puolueista ei halua tarttua tähän ongelmaan. On mukavampaa syyttää virusta hengityselinsairauksista. Nämä sairaudet ovatkin pitkään johtaneet Intian kuolintilastoja. Hengityselinsairauksien hoito ja ilmansaastekärsimysten helpottaminen vaativat puhdasta happea, jota usein ei ole riittävästi.

Nashin intialaiset kontaktit kertovat, että ihmiset kärsivät nyt hoitamattomista hengityselinsairauksista. Sielläkin median koronavyörytys on saanut monet lääkärit pelkäämään potilaita ja monet potilaat pelkäämään sairaaloita. Epidemian alusta asti on jäänyt lääkärissä käyntejä ja sairaalahoitoja tekemättä, jolloin sairauden ovat pahentuneet sellaisiksi, että on pakko yrittää sairaalaan, mikä nyt aiheuttaa ruuhkaa.

Hän tuo myös esiin sen, että elokuusta lähtien Intiassa hoidettiin covidia ja ehkäistiin sen vakavaa muotoa menestyksellisesti yleisesti käytetyllä loislääkkeellä ivermektiinillä ja muilla halvoilla valmisteilla. Rokotuskampanjan alkaessa tammikuussa näiden lääkkeiden saatavuus heikkeni, ja koronatapaukset lähtivät nousuun. Nashin mukaan suurin osa intialaisista, joiden kanssa hän on asiasta keskustellut, ei pidä tätä korrelaatiota pelkkänä sattumana.

Nashin artikkelia täydentää puoliksi Intiassa asuvan Colin Todhunterin juttu

India, COVID and the Need for Scientific Integrity not Sensationalism

https://dissidentvoice.org/2021/05/india-covid-and-the-need-for-scientific-integrity-not-sensationalism/

Todhunter on haastatellut mumbailaista terveydenhuollon asiantuntijaa Yohan Tengraa. Tämän mukaan ei oikeastaan tiedetä, ovatko koronainfektiot lisääntyneet Intiassa, koska ei ole selvyyttä siitä, kuinka monella positiivisen testituloksen saaneista on oireita, ja koska testi on viritetty liian herkäksi. Tengra kertoo, että esimerkiksi Mumbaissa 85 % ”koronatapauksista” on ollut oireettomia eli käytännössä terveitä ihmisiä, joilta on saatu positiivinen testitulos. Pitkän pelottelukampanjan tuloksena monet vähäoireiset ja jopa oireettomat hakeutuvat nyt sairaaloihin. Tässä heitä auttavat lääkärit, joilla on rahallinen kannustin määrätä koronapositiivisia ihmisiä sairaaloihin: he saavat osan koronapotilaat koko hoitokustannuksista itselleen.

Lähes terveiden tai terveiden potilaiden tulva täyttää sairaaloita, jolloin ne, jotka todella tarvitsisivat hoitoa, eivät pääse sinne.

Tengran mukaan koronakuolintilastoja paisuttaa kaksi asiaa: toisaalta lääkärit käyttävät tehottomia ja vaarallisia lääkkeitä, toisaalta se, että pelkän aiemmin saadun positiivisen testituloksen tai yleisluontoisten oireiden perusteella kuollut voidaan luokitella koronakuolleeksi.

Olli Tammilehto


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Korona, Media, Teknologia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Kurkistus sensaatiokuvan taakse: korona ja Intian todellisuus

  1. Alpo Ratia sanoo:

    Kiitoksia Tammilehdolle artikkelista joka avaa meikäläisille ymmärrystä Intian terveystilanteesta ”koronaviruksen aikakaudella”.
    Tässä vain muutama lisäkommentti: Intiassa vallitsee nyt yksi maan kuudesta vuodenajasta, nimittäin kesä (grishma ritu). Tämä on valtaosassa maata erittäin kuuma aika. Esimerkiksi Forecan 10 päivän sääennuste Delhille (11.-19. toukokuuta 2021) ennakoi maksim päivän lämpötilat liikkuvan 40 lämpöasteen ympärilla; vain kolme päivää on niin viileitä kuten 35 -37 astetta. Sähköverkostot kuormittuvat ja voi olla pitkiäkin katkoksia sähkön saatavuudelle ja esim. ilmastointilaitteisiin. Kuumuus yhdessä ilman saastuneisuuden kanssa asettaa ihmisten (varsinkin sairaiden ja iäkkäiden) terveys koetukselle. Ei ihme sitten jos tällöin Intiassa – toisin kuin Suomessa – kuolleisuus voi nousta.

  2. Päivitysilmoitus: Kurkistus sensaatiokuvan taakse: korona ja Intian todellisuus - Vapauden puolesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *