Fukushiman onnettomuus jatkuu ja osoittautuu aina vain pahemmaksi

Vaikka valtamedia on ajat sitten lopettanut Fukushiman onnettomuuden seuraamisen, se ei ole lainkaan ohi vaan jatkuu tätä kirjoitettaessa 162. päivää. Johtavat tiedotusvälineet ovat päättäneet vaieta Fukushiman uusista käänteistä ja suojella ydinvoimateollisuutta ja myös Japanin muuhun teollisuuteen ja kiinteistöihin sijoittaneiden piirien rahoja. Japanilaisen ja vaihtoehtomedian välittämien tietojen mukaan onnettomuus oli toisaalta alunperinkin paljon pahempi kuin uskottiin ja toisaalta radioaktiivisen saasteen leviäminen jatkuu eikä reaktorien hallinnasta ole puhettakaan. Esimerkkinä alla Beyond Nuclear -verkoston välittämä uutinen:

http://www.beyondnuclear.org/nuclear-reactors-whatsnew/2011/8/18/reports-indicate-fukushima-nuclear-crisis-worsening-and-wide.html

Sen mukaan voimaloiden lähelle on avautunut suuri joukko halkeamia, joista pursuaa ulos korkeasti radioaktiivista kaasua. 100 km päässä onnettomuuspaikasta sijaitsevan oikeustalon edessä olevasta ojasta on löytynyt valtavan radioaktiivista lietettä. Osa Kiinan edustan merialueestakin on nyt vakavasti Fukushiman saastuttamaa.

Olli Tammilehto

Kategoria(t): Energia, Ympäristö. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *