Rahdin rikokset -kirja nyt halvalla

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Vuonna 2009 ilmestyneen kirjani Rahdin rikokset – Kansainvälisten tavarakuljetusten ekologiset ja yhteiskunnalliset seuraukset jäännöserää on nyt saatavissa 3 euron hintaan. Katso tarkemmin tästä!

Nykyisen globaalin talous- ja yhteiskuntajärjestelmän olennaisimpia osia on maailmanlaajuinen kuljetusjärjestelmä. Kuljetusjärjestelmän rakentaminen ja ylläpito ovat vaatineet miljoonilta ihmisiltä valtavia ponnistuksia ja usein myös oman henkensä tai terveytensä uhraamista. Tämän järjestelmän turvaamiseksi tarvitaan globaalia militarismia, joka on tappanut miljoonia ja taas miljoonia ihmisiä.

Laiva-, maantie-, rautatie- ja lentoliikenne samoin kuin putkilinjat ja korkeajännitejohdot vaikuttavat välittömästi useimpiin ympäristöongelmiin. Kansainvälisillä kuljetuksilla on esimerkiksi ollut merkittävä osa tuhoisan ilmastonmuutoksen edistämissä.

Sekä Etelässä että Pohjoisessa kaukokuljetukset edistävät tuotannon ja kaupan keskittymistä ja syrjäyttävät pientuottajia ja -kauppoja. Taloudellinen toiminta siirtyy ylikansallisten yhtiöiden käsiin, joiden toiminnasta hyötyy vain pieni vähemmistö maailman ihmisistä. Tälle eliitille globaalit rakenteet tuovat runsaasti rahaa ja valtaa.

Kirja perustuu tutkimusprojektiin, jonka käynnisti Uusi Tuuli -järjestössä toiminut Jyri Jaakkola. Pyrkimyksenä oli luoda teoreettista pohjaa vaihtoehtoisten kansainvälisten suhteiden rakentamiseen, jota tehtiin järjestön kunnostamalla Estelle-purjelaivalla. Tämä toisenlaisen globalisaation projekti jäi kesken, kun vuonna 2010 Meksikon hallitseviin valtapiireihin sidoksissa olevat puolisotilaalliset joukot ampuivat Jaakkolan. Hän oli parhaillaan tukemassa alkuperäisväestön oikeuskamppailua Oaxacassa.

Lisää tietoja kirjasta.

Olli Tammilehto


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Aiheeton. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *