Nevanlinnan poikkeustilapuolustus rakoilee

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Filosofina tunnettu Tuomas Nevanlinna on julkaissut mielenkiintoisen esseen Ylen sivustolla:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/28/tuomas-nevanlinna-poikkeustilan-julistaminen-on-aarimmaista-vallankayttoa-mutta

Pitkän esseen johtopäätöksenä vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaana ollut Nevanlinna päätyy kannattamaan hallituksen päätöstä ottaa valmiuslaki käyttöön ja siirtyä poikkeustilaan. Kirjoituksen monet kohdat sotivat kuitenkin johtopäätöstä vastaan. Hän kirjoittaa:

”Hitlerin tietä tasoitti se, että poikkeustiloihin oli totuttu. Hätätilavaltuudet mahdollistaviin valtalakeihin oli turvauduttu Weimarin tasavallan aikana jo useita kertoja.”

Tämä osoittaa kuinka vaarallista poikkeustilaan siirtyminen on – kaiken muun ohella myös ihmisten terveydelle ja hengelle. Unkarin pääministeri Orbán on jo hyödyntänyt poikkeustilan hyväksyttävyyden kasvua Euroopassa kaappaamalla lähes kaiken vallan itselleen.

Nevanlinnan mukaan ”nyt niille (valmiuslain käytölle) oli vaikea nähdä mitään ilmeisellä tavalla parempaakaan vaihtoehtoa.” Kuitenkin tällainen vaihtoehto on selvästi nähtävissä Ruotsissa, jossa poikkeustilaa ei ole otettu käyttöön, muttei olla selvästikään suorittamassa mitään ”antaa-mennä-ihmiskoetta”. Ruotsin pääepidemiologin lisäksi lukuisat muut lääketieteen asiantuntijat ovat kritisoineet Suomen ja monien muiden maiden rankkoja toimenpiteitä ja esittäneet niille myös terveyden kannalta parempia vaihtoehtoja, katso esimerkiksi:

Nevanlinna todistelee pitkään, että korona on puhdas luonnonilmiö, joka yllätti kaikki. Voi olla, että epidemia yllätti kaikki. Kuitenkaan puhdas luonnonilmiö korona ei ainakaan ole. Ylikansallisten uutistoimistojen globaalisti tahdistaman median kaikki aikaisemmat mittasuhteet ylittävä massauutisointi ja ihmisten normaalin elämän rikkovat pakkotoimet ovat tehneet tästä viruksesta selvästikin luonto-yhteiskuntahybridin, jota ei voi mitenkään ymmärtää pelkän biologian perusteella.

Toisaalta Nevanlinna ei yllättävyystodistuksessaan käsittele lainkaan globaalivaltiollisia elimiä, joille nykymaailmassa on siirtynyt ja siirretty paljon valtaa. Niillä saattaa olla sormensa pelissä yhteiskunnallisen koronailmiön synnyttämisessä. Mutta tämähän on tabuaihe valtavirtapolitiikassa. Joka tästä käy puhumaan, saa kaiken toivon heittää uskottavuutensa säilyttämisessä. Ajatusrikoksen tehnyt on hullu salaliittoteoreetikko, jota ei pidä ottaa vakavasti. Globalisaatiosta toki voi puhua, mutta globaalin järjestelmän valtaelimillä ei voi olla mitään vaikutusta yksittäisten maiden ratkaisuihin.

Olli Tammilehto


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Korona, Maailmanjärjestelmä, Media. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *