Saksan koronapolitiikan näkyvä arvostelija väkivalloin mielisairaalaan

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Saksan koronapolitiikan näkyvä arvostelija asianajaja Beata Bahner on pääsiäissunnuntaina viety väkivalloin mielisairaalaan. Bahner katsoo, että koronarajoitukset rikkovat Saksan perustuslain 8. pykälää, joka takaa kokoontumisvapauden. Hän valitti tästä asiasta perustuslakituomioistuimeen, joka hylkäsi valituksen. Tämän jälkeen hän kutsui ihmisiä mielenosoitukseen perusoikeuksien puolesta. Saksan valtamedia on hyökännyt häntä vastaan voimakkaasti. Tämä ei näköjään kuitenkaan riittänyt.


Hän itse kertoo huomanneensa sunnuntaina vieraan auton estävän hänen oman autonsa liikkumisen. Hän odotti 10 minuuttia, muttei päässyt liikkeelle. Bahner alkoi pelätä, ja juoksi kadulle. Hän kutsui poliisin, mutta nämä päättivätkin pidättää Bahnerin ja laittoivat hänet käsirautoihin. Kun tämä kyseenalaisti pidätyksen, poliisit veivät hänet väkisin mielisairaalaan.

Tänään keskiviikkona 15.4. hänet vapautettiin sairaalasta. Huomenna häntä kuulustellaan rikoksesta, jonka nimike ”julkinen kehotus rikokseen”. Mielenosoituksen koollekutsuminen on siis rikos.

Neuvostoliitossa oli ja Kiinassa on edelleen tavallista passittaa toisinajattelijat mielisairaalaan. Yleensä läntisen Euroopan ihmiset ovat tuominneet tämän riippumatta siitä, ovatko samaa mieltä toisinajattelijan kanssa. Entä nyt kun toisinajattelija joutuu mielisairaalaan läntisessä Euroopassa?

Bahnerin tapauksesta:

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/503494/Umstrittene-Anwaeltin-und-Widersacherin-der-Corona-Massnahmen-in-Psychatrie-eingeliefert

https://www.welt.de/vermischtes/article207246011/Heidelberg-Anwaeltin-Beate-Bahner-in-Psychiatrie-eingewiesen.html

Bahnerin oma selostus tapauksesta, jonka hänen sisarensa on äänittänyt (ei lainkaan vaikuta mielisairaan puheelta):

https://www.youtube.com/watch?v=p_OjhG5hFhc

Bahnerin oma nettisivusto:

http://www.beatebahner.de/

Olli TammilehtoSuomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Demokratia, Korona, Maailmanjärjestelmä, Media, Pol. järjestelmä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 Responses to Saksan koronapolitiikan näkyvä arvostelija väkivalloin mielisairaalaan

 1. ERKKI RANTAMÄKI sanoo:

  Tuo toiminta muistuttaa todellakin elävästi sitä millaista oli toisinajattelijoitten kohtelu entisessä Neuvostoliitossa. Ihmeellistä että tällaista ylipäätänsä voi tapah-tua ”vapaudellaan” kerskuvassa Länsi-Euroopassa.
  Kriisitilan varjolla on näköjään helppo kaventaa kansalaisvapauksia juuri sillä perus-teella että näin ”turvataan yhteiskunnan toiminta”! Jotensakin vain tuntuu siltä että Beata Bahner mielenosoitusta järjestäessään ilmeisesti astui jonkun hallitsevan tahon ”varpaille”!

 2. Veikko Tarvainen sanoo:

  En tiedä, mutta tämä hänen sitaatti saattaa kertoa jonkinlaisesta suuruusharhasta: ”Olen valtion suurin vihollinen tällä hetkellä.”

  „Ich bin ja der größte Staatsfeind im Moment.“ Sie habe der Polizei gesagt, sie fühle sich verfolgt. Bahner arbeitet seit 25 Jahre als Rechtsanwältin, sie ist Fachanwältin für Medizinrecht.
  https://www.welt.de/vermischtes/article207246011/Heidelberg-Anwaeltin-Beate-Bahner-in-Psychiatrie-eingewiesen.html

  Berliinissä oli tänään mielenosoitus koronarajoituksia vastaan. Poliisi pidätti ihmisä. Vastaavia mielenosoituksia on ollut myös USAssa ja siellä on joillain ollut aseet mukana. Äärioikeisto saattaa hyötyä ja saattaa mahdolisesti tukea USassa näitä mielenosoituksia. Jotain sellaista muistan lukeeeneeeni siis tuosta mahdollisesta tuesta, muistaakseni Guardianista.

 3. Veikko Tarvainen sanoo:

  Tarkistin, niin tosiaan äärioikeisto on enemmän tai vähemmän open America protestien takana, Jutussa näkyyy, että osalla on kiväärit selässä.

  Thousands of Americans backed by rightwing donors gear up for protests

  https://www.theguardian.com/us-news/2020/apr/18/coronavirus-americans-protest-stay-at-home?CMP=share_btn_fb&fbclid=IwAR2TEuvW_9Yof4wkE2UQ4jgWC9QnWxU9boFqnScklg9_pX4ESelXESp9ugQ

  On toki vaara, että kansalaisvapauksia kavennetaan perusteettomasti. Jossain Unkarissa sitä on kaiketi lisää tapahtunut koronan takia. Saksassa ilmeisesti koronaa on saatu hillittyä rajoitustoimilla. Saksa ryhtyi tehokkaisiin toimiin mm. Italian traagisen tilanteen takia, jolloin armeijan autoja käytettiin ruumisasutoina kun muita sopivia ei enää ollut. Italiassa kaiketi oltiin liian löperöitä alussa. Italian ja Espanjan katsatrofi ja Amerikankin katastrofi voi johtaa hyvin ikäviin poliittisiin seuraanuksiin. Tästä valaiseva juttu Guardianissa

  Beware a new wave of populism, born out of coronavirus-induced economic inequity

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/apr/18/beware-a-new-wave-of-populism-born-out-of-coronavirus-induced-economic-inequity?CMP=share_btn_fb&fbclid=IwAR2goj3Z3xqpi77l-5frLyJ7CqJhuXmvzWanLWpldBe_gA30ASzq3fzrJlU

 4. Olli Tammilehto sanoo:

  Samalla tavoin kuin vakiintuneet puolueet äärioikeisto kannattaa tai vastustaa erilaisia asioita sen mukaan, mikä on kussakin tilanteessa sille sopivaa. Niinpä esimerkiksi nyt äärioikeisto kannattaa yhdessä maassa – esimerkiksi Suomessa – äärimmäisen tiukkaa koronapolitiikkaa ja toisessa maassa koronatoimien löysentämistä. Olisi aivan mielipuolista muodostaa näkemyksiään niin, että on aina varmasti toista mieltä kuin äärioikeisto. Jos näin tekee joutuisi hylkäämään vaikkapa kasvissyönnin ja luonnonsuojelun: natsien riveissä on tunnetusti ollut näidenkin aatteiden kannattajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *