Video USA:n sotilastukikohtia ja DCA-sopimusta käsitelleestä keskustelusta

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Turussa keskusteltiin 13.1.24 Suomeen kaavailluista USA:n sotilastukikohdista ja DCA-sopimuksesta. Kirjailija Veronica Pimenoff ja kansainvälisen politiikan emeritus professori Jyrki Käkönen alustivat. Yleisö osallistui aktiivisesti.

Käkönen selvitti sopimuksen taustalla olevaa USA:n pitkänlinjan politiikkaa. Sijoittamalla joukkojaan ja kalustoaan toisiin maihin Yhdysvallat ei huolehdi koskaan näiden isäntämaiden turvallisuudesta vaan omasta turvallisuudestaan. Se ei sitäpaitsi ole kyvykäs puolustamaan maita, joihin se lähettää sotilaitaan. Se on hävinnyt lähes kaikki sotansa toisen maailmansodan jälkeen. DCA-sopimus mahdollistaisi sen, että USA:n ja Venäjän välisessä suursodassa Yhdysvallat käyttäisi Suomea ensimmäisenä taistelulinjanaan ja kävisi sotaa viimeiseen suomalaiseen saakka. Samalla tavalla USA Käkösen intialaisen kolleegan mukaan nyt käy sijaissotaa Ukrainassa viimeiseen ukrainalaiseen saakka.

Pimenoff oli verrannut Suomen DCA-sopimuksen tekstiä Norjan, Ruotsin ja Tansakan DCA-teksteihin. Ne ovat kaikki lähes samanlaiset. Tämä osoittaa Pimenoffin mukaan sen, että USA on sanellut sopimustekstin eikä siitä ole varsinaisesti neuvoteltu. DCA ei lupaa Suomelle minkäänlaisia turvatakuita: Yhdysvallat pitää Suomessa sotilaita ja asevarastoja oman mielensä mukaan. Kun esimerkiksi ajankohtainen kriisi on jossain kaukana Suomesta, varastot voidaan yhtäkkiä tyhjentää. Pimenoffin mukaan vielä ihmeellisempää kuin se, että Suomen hallitus on allekirjoittanut DCA-sopimuksen, on se, että sopimus on niin käsittämättömän huono: kaikki annetaan mutta mitään ei saada.

Linkit keskustelun videotallenteeseen ovat sivustolla

http://eitukikohtia.fi

ja tässä:

https://rumble.com/v47yo0h-dca-keskustelu-turussa-13.1.2024.html

https://youtu.be/BlOlVu1acA8

https://archive.org/details/dca-keskustelutilaisuus-turku


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Demokratia, Maailmanjärjestelmä, Pol. järjestelmä, Sodat, Sota. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *