Turvallisuuspolitiikan uusi oppi: Venäjä on luonnonvoima

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Virallinen Suomi on omaksunut uuden turvallisuuspoliittisen doktriinin. Ulkoministeri Elina Valtonen muotoili sen 31.5. seuraavasti: ””Meidän ei pidä mennä sellaiseen ajatusten ansaan, että joillakin meidän toimillamme olisi vaikutusta siihen, mitä Venäjä tekee. Venäjä tekee tasan niin kuin se itse haluaa ja meidän pitää keskittyä niihin asioihin, joihin me voimme vaikuttaa – –.” (Helsingin Sanomat 1.6.24) Samalla tavoin kuin myrskyyn eivät ihmisten teot voi vaikuttaa, Venäjän toimintaan eivät Suomen tai länsimaiden teot mitenkään vaikuta. Tätä uutta oppia voisi kutsua ”luonnonvoima Venäjä” -doktriiniksi.

Virallisen Suomen kannanotoissa doktriini on näkynyt jos pitkään: Venäjä ei reagoi mihinkään vaan tekee kaiken pelkkää ilkeyttään. Oppi helpottaa huomattavasti päättäjiemme jo muutenkin vaikeaa työtä. Esimerkiksi ei tarvitse lainkaan miettiä sitä, miten Venäjä reagoi eduskunnan käsittelyssä olevaan DCA-sopimukseen. Vaikka sopimus mahdollistaisi USA:n tukikohdan perustamisen Ivaloon lähelle Venäjän tärkeintä ydinsukellusvenetukikohtaa, voimme olla aivan huoletta.

Ilman tarpeetonta pohdiskelua voimme myös ryhtyä katkaisemaan Venäjän öljykuljetuksia Itämerellä, kuten yhdysvaltalaiskenraali Ben Hodges hiljattain ehdotti Suomessa käydessään (Turun Sanomat 21.5.24). Jos Venäjän sotalaivat ja hävittäjät alkaisivat tämän jälkeen toimia tavallista aktiivisemmin rannikkomme tuntumassa, se ei tietenkään johtuisi öljysaarrosta vaan Venäjän luontaisesta aggressiivisuudesta.

Olli Tammilehto

PS. Tätä kirjoitusta eivät Helsingin Sanomat ja Turun Sanomat suostuneet julkaisemaan.


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Sodat, Sota. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Turvallisuuspolitiikan uusi oppi: Venäjä on luonnonvoima

  1. Juha Koponen sanoo:

    Hyvä, Olli!

  2. Jussi Neuvonen sanoo:

    Ylen sivuilla on jo pitkään ollut kesto-otsikkona – todellakin kuin Päivän sää tai Urheilu – ”Venäjän hyökkäys”. Voimme vain arvailla onko joku jossain vaiheessa kysynyt: ”Pidetäänkö se siinä?” Jos on niin vastaus tiedetään vaikka vastaajaa ei tiedetäkään: ”Pidetään.” Infosodassa ja rauhassa kaikki keinot ovat sallittuja ja moni typeryyskin on ainakin mahdollinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *