Täystyöllistetty työtön

Virallisesti olen työtön, mutta minulla ei ole koskaan ollut näin paljon työtä. Silti voin aivan laillisesti nauttia työttömyyskorvausta. Kyse on siitä, että työni on määritelty ei-työksi eli vapaa-ajaksi. Kuitenkin teen erittäin tärkeää työtä, jonka tärkeydestä vallitsee laaja yksimielisyys. Hoidan nimittäin kotona kahta pientä lastani ja teen samalla suuren määrän kotitaloustöitä.

Minun kaltaisiani ihmisiä on Suomessa satoja tuhansia ja maailmassa miljardeja. Jos meidän työmme otettasiin edes jollakin tavalla huomioon talouslaskelmissa, bruttokansantuote kasvaisi moninkertaiseksi. Mutta mikä merkittävintä, bruttokansantuotteen kasvua väestönkasvun ollessa pientä olisi vaikea osoittaa: lastehoito- ja kotitaloustyö nimittäin vähenevät ja muuttuvat laadultaan huonommaksi, kun ihmiset siirtyvät tekemään enemmän virallista työtä.


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Lapset ja koti, Talouskritiikki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to Täystyöllistetty työtön

 1. Hei, hyvä huomio joskaan ei uusi. Asia on aika mutkikas todellisuudessa, yritän selittää lyhyesti oman näkökulmani siihen.

  Vain se työ joka tuottaa rikkautta kapitalismissa on oikea työtä, kapitalistien mielestä. Siksi keinottelukin on sitä, vaikka se ei tuotakaan uutta arvoa.
  Lasten kotona hoito, kyllä tuottaa uutta arvoa, mutta se ei ole kapitalistin voitonkannalta välttämätöntä työtä. Koska työläisiä tuottamaan tuota rikkautta heille riittää muutenkin, vaikkei syntyisi enää yhtään suomalaista lasta. Ei kapitalistilla eli määräävien pääomien omistajalla ole kotimaata.

  Yhteiskunnalta ei kannata huutaa tuohon ymmärrystä, sillä se ei ole mitään muuta kuin kokoelma mielipiteitä, jonkin sortin sulatusuuni kulttuurin ympärillä. Valtio taasen on koneisto, joka pohjaa kokonaisuudessaan itsensä taloudelliseen järjestäytymiseen eli tuotantotapaan. Ja taloudellinen järjestäytyminen määrää koko valtion ja sen olemuksen ja sitä myöten myös koko yhteiskuntarakenteen ja sen tajunnan jota pääosin täällä noudatamme (hegemonia on osa tätä).

  Olemme siis valitun taloudellisen järjestätymisemme vankeja. Jos haluamme uutta ajattelua on meidän muutettava se pohja josta nykyinen ajattelu on seurausta, siis kapitalismi. Pikku politiikka kikkailu ei siis siihen riitä. Itseasiassa perään huudat juuri tuota jota sanon, vaikka et julki sitä sanokaan.
  Kapitalisti ei kohta tarvitsekoko valtiota, koska se on hoidettu jo globaalitasolla niin, että valtion korvaa valtiokokonaisuudet, kuten EU. Siksi me suomalaisetkaan, emmme puhu enää kohta Suomea vaan Englantia.

  Talo jossa asun, on täynnä Puolalaisia, Virolaisia, Portugalilaisia, Venäläisiä jne.. Eivät hekään tarvitse Suomea, vaan työpaikan josta saa toimentulon. He tekevät työn halvemmalla, siis heitä tulee suosia kuten Ihmiset suosivat julkisen terveyspalvelun sijasta yksityistä huomaamatta, että pian ovat tämän yksityisen palveluntuottajan vankeja, kun vaihtoehtoa ei enää ole.

  Siis jos haluamme Suomen suomalaisille tulee meidän muuttaa tuotantotapaamme. Jotta voimme itse sanella, mitä haluamme hallintomme tekevän. Kapitalismia tarvitsee vain kapitalistit, työläiset!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *