Hallitus käynnistämässä ihmiskokeen, johon meidän kaikkien on pakko osallistua

Jaa somessa tai sähköpostilla:

Traficom eli liikenne- ja viestintävirasto ja viime kädessä Suomen hallitus on ensi kesänä järjestettävässä huutokaupassa antamassa Telialle, Elisalle ja DNA:lle luvan käyttää 26 gigaherzin mikroaaltosäteilyä yhtiöiden 5G-verkoissa. Tämä päätös voi aiheuttaa suuria terveydellisiä vaaroja ihmisille ja muille eliöille. Se on myös kansainvälisen oikeuden vastainen.

Nürnbergin oikeudenkäyntien pohjalla syntyneen kansainvälisen oikeuden, Nürnbergin säännöstön, mukaan ihmiskokeeseen vaaditaan ehdottomasti kohteena olevien ihmisten vapaaehtoinen suostumus. 26 GHz mikroaaltosäteily edustaa niin sanottuja millimetriaaltoja. Niiden vaikutuksista ihmisten terveyteen ei ole kunnollista tieteellistä näyttöä, joten tämän aaltoalueen käytön aloittaminen on selvästikin ihmiskoe. Sille altistuvilta sadoilta tuhansilta tai jopa miljoonilta suomalaisilta ei ole kysytty, haluavatko he osallistua tähän kokeeseen. Näin ollen Nürnbergin säännöstön nojalla, lupaa käyttää 26 Ghz kaistaa ei voida antaa.

Alan asiantuntijoiden yleinen käsitys on, että tutkimuksia millimetriaaltojen vaikutuksista on tehty aivan liian vähän. Esimerkiksi säteilyturvakeskuksen säteilytoiminnan valvonta -osaston johtaja Tommi Toivonen sanoi Luonnonfilosofian seuran teemaillassa 15.10.19 : ”Tutkimusnäyttö niistä on tosi vähäinen, siellä ei siis ole ylipäätään tutkimusta tehty. Yksi Review-artikkeli löytyy, jossa 94 tutkimusta. Laadultaan vaihtelevia. Review:n johtopäätös: tällä tutkimusmassalla ei voida tehdä oikein mitään johtopäätöksiä.”

Millimetriaaltojen lyhyyden takia niiden energia jää lähes kokonaan ihoon. Teollisuuden edustajat ovat pitäneet tätä hyvänä asiana, mutta näin ei välttämättä ole: iho on ihmisen suurin elin, joka esimerkiksi osallistuu immuunipuolustukseen ja hermoston säätelyyn. Ihon solut erittävät välittäjäaineita, jotka leviävät verenkierron mukana kaikkialle ja vaikuttavat muihin elimiin. Säteilyn aikaansaamat muutokset ihossa voivat vaikuttaa ihmisen koko elimistöön. Myös iholla olevien lukemattomien bakteerien normaali toiminta on olennaista ihmisen terveyden kannalta.

Alustavat tutkimustulokset viittaavat siihen, että millimetriaalloilla on mahdollisesti, jopa todennäköisesti, negatiivisia vaikutuksia ihmisiin.

Olli Tammilehto


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Teknologia, Ympäristö. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

23 Responses to Hallitus käynnistämässä ihmiskokeen, johon meidän kaikkien on pakko osallistua

 1. Kaisa Ahokainen-Kirsi sanoo:

  Olen täysin samaa mieltä.
  Lisäksi, (mikäli tällainen ihmiskoe olisi edes teoriassa mahdollista laillisesti suorittaa), koehenkilöllä tulisi olla mahdollisuus halutessaan keskeyttää koe.
  Entäpä, miten kokeen tuloksia arvioidaan, kun ei ole verrokkiryhmää, mihin verrata ihmiskokeeseen osallistuneiden (siis siihen suostumuksensa antaneiden vapaaehtoisten) terveydentilaa?
  Kuitenkin STUK:in Auvinen pokkana mm. tv:ssä kertoi, että tuloksia saadaan vasta 5-10 vuoden kuluttua. Mihin noita ”tuloksia” sitten käytetään? Toteamaan se seikka, että ”hupsista, ketuiks män”? Evoluutiossa on paha alkaa peruuttamaan. Undo-nappia ei ole.
  Ihmisten perimällä ja erityisesti lasten (lisääntymis)terveydellä ei saa leikkiä!

 2. Katariina Aaltonen sanoo:

  Ei ole ensimmäinen ihmiskoe lähihistoriassamme. Länsimaisissa ”hyvinvointivaltioissa” vain ollaan liian unessa, koska olemme tottuneet liian hyvään liian kauan. Lisäksi median aivopesu on tehnyt tehtävänsä. Suomalaisia on hyvin vaikeaa saada kiinnostumaan säteilystä, koska luottamus auktoriteetteihin on suorastaan sokeaa, kiitos valtamedian aivopesun.

 3. Kari Hallantie sanoo:

  Ihmettelen ettei suomalaisissa ympäristöjärjestöissä tunneta huolta 5G:n mukanaan tuoman lisääntyvän ja entistä lyhytaaltoisemman säteilyn vaikutuksista koko elolliseen luontoon.

 4. Reads like many of my opinions that I have presented in my lecture in the event on 15.10.19, where Toivonen from STUK was the other speaker.
  Video of lectures is here: https://betweenrockandhardplace.wordpress.com/2019/12/28/video-of-debating-5g-in-helsinki-in-finnish/
  Leszczynski slides are here: https://betweenrockandhardplace.wordpress.com/2019/10/15/debating-5g-in-helsinki/

  • Olli Tammilehto sanoo:

   Olen tosiaankin oppinut ihmisen useimmat blogissani esittämät asiat Dariusz Leszczynskiltä.

 5. Elisabeth sanoo:

  Milloin tulee kansalaisaloite?

  • Olli Tammilehto sanoo:

   Nimiä on kerätty jo kahteen 5g:tä koskevaan kansalaisaloitteeseen:

   Alentakaa säteilyä – pelastakaa lasten terveys!
   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4711

   Kansalaisaloite 5G-tukiasemien rakentamisen pysäyttämiseksi/purkamiseksi ihmisen terveyttä uhkaavan korkean sähkömagneettisen säteilymäärän takia

   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3844

   Ne eivät valitettavasti saaneet tarpeeksi allekirjoituksia. Mutta mikään ei estää uuden aloitteen laatimista ja nimien keräystä siihen. Aiempien ongelma oli mm. se, että niitä on kerätty pääasiassa ruotsinkielisillä alueilla.

 6. Important statement from Finland’s Sitra:
  ”…Jos tutkimustietoa ei ole, on sitä hankittava ennen päätöksentekoa…”
  For details see: Sitran lausunto 26 GHz taajuusalueen huutokaupasta (https://www.sitra.fi/artikkelit/sitran-lausunto-26-ghz-taajuusalueen-huutokaupasta/)

 7. Raini Ekberg sanoo:

  kansalaisaloitteen keräys on loppunut jo 5.1.20

 8. Erja Tamminen sanoo:

  Laitoin tämän blogin jakoon kaikille kansanedustajille. Jätimme myös lausunnon 26 GHz huutokauppaan, mutta lausunto on niin pitkä, ettei löydy lausuntopalvelun sivuilta.

 9. Ritu sanoo:

  Nyt tekisi mieli vaatia Trafia julkistamaan Sitran edellyttämä tutkimustieto. Tuskin sellaista löytyy, raha puhuu nykymaailmassa. Nyt todella kaikkien olisi syytä herätä tähän asiaan ja ottaa laput silmiltä. Jos on esitetty tutkimuksia haitallisuudesta ja sen sijaan vaarattomuudesta luotettavia tutkimuksia ei ole (ehkä vääristeltyjä), niin rationaalinen ihminen on huolissaan, jos yhtään on seurannut jo nykyisten verkkojen vaikutuksia luontoon ja ihmiseen. Todellakin olisi syytä tehdä pikimmiten uusi kansalaisaloite taajuuden nostamisen ehkäisemiseksi. Esim. Freiburgin vetoomuksessa on minun mielestä hyviä perusteita asialle.

 10. Kaisa Ahokainen-Kirsi sanoo:

  Tämä Adressi on aktiivinen:
  https://www.adressit.com/5g_seis

 11. Mikko Pehrman sanoo:

  Tämä on vaarallista paitsi ihmiselle niin kaikelle elämälle maapallolla maaperän herkistä organismeistä ylöspäin kehittyviin hyönteisiin ja bakteereihin ihmisessä ja jopa ihmisen keskushermoton signaalit resonoi näillä taajuuksilla. HALOO????

 12. Kiira sanoo:

  Sitä ennen iltalehti yrittää lobata Suomen kesäajan…

 13. Timonen Marleena sanoo:

  Jo on piru merrassa, kun ei päättäjillä ole pienintäkään omaehtoista ajattelua tai ymmärrystä tämän toimen seurauksista. Tätä asiaa on ensin tutkittava ennen kuin ainoatakaan lupaa annetaan. Ei ole kyse vain 5G radioverkosta!
  Herätkäämme herättämään päättäjien ymmärrys.

 14. 5G-fani sanoo:

  Mitäs pienet säteilyt haittaa! Kyllä me nopeempi langaton netti tarvitaan kun niin moni katsoo iltaisin kissavideoita, ettei edes pankkiasiointi tahdo onnistua!

  Lämpimästi tervetuloa 5G!

 15. Jorma Niska sanoo:

  Rahan vaikutus päättäjiin pitää tutkia! Ja vaihtoehtona voidaan testata laitetaan trafin, stukesin ja suomen hallitus ensin testiin. Olen nyt jo huomannut naapurin kanssa 100m
  eroa taloilla. Niin minulla oli pari viikkoa sunnuntaina ja maanantaina telvisiossa ja yhteyksissä ongelmia naapurilla ei ongelmia hänellä oli taas torstaina ongelmat minulla taas ei ongelmia jos lähetyksiä voidaan näin ohjata onhan tv ja kännykkä keskenään puheväleissä. niin viime aikoina on yöt tosi vaikeita nukkua ja aamuisin niin väsynyt ja
  pää sekaisin. ennen ei ole tällaista ollut . paitsi kun asensivat etämittauksen sähkönkulutukseen silloin kehossa kuhisi kuin olisi syöpä kuhilaisia . Suomessa eläimetkin on paremmin suojeltu kuin ihmiset. Pitää saada uusi laki päättäjät omalla omaisuudellaan vastuuseen . Tämä pitää tehdä heti!

 16. Tanja Hyvärinen sanoo:

  hallituksen sivulle kerätään kansan allekirjoitukset

 17. Pekka Lahti sanoo:

  Aivan höpön hömppää tämmöiset 5g-höpinät. Vähän päästä tämä unohtuu, kun tulee 6g ja sitten mesotaan sen vaaroista. Yämmöistä tämä on aina ollut. Jo pari sataa vuotta sitten peloteltiin höyryjunalla joka meni jopa 40 km tunnissa. Vilkkuva maisema kovassa vauhdissa kuulemma oli liian vaarallista ihmisen terveydelle.

  5g-säteily on tutkimusten mukaan vaaratonta. Se on esim oheisessa kerrotun laajan tutkimuksen mukaan vain 0,039% sallitusta rajasta eli alle 4% pros yhdestä prosentista.

 18. Olli Tammilehto sanoo:

  Kuten jutustani selviää, viranomaisetkin myöntävät, että hiljattain käyttöön otetun 5G-taajuusalueen terveydellisistä vaikutuksista on erittäin vähän tutkimuksia. Nuo viralliset raja-arvot perustuvat säteilyn lämpövaikutukseen. Mutta lukuisat tutkimukset osoittavat, että myös sellaisella mikroaaltosäteilyllä, jonka teho ei riitä kudoksen lämmittämiseen, on terveydellisiä vaikutuksia. Nämä tutkimukset siis koskevat alhaisemman taajuuden säteilyä kuin jutussani käsittelemäni 26 GHz säteily.

 19. Päivitysilmoitus: 5G uhka vai mahdollisuus? - Naturella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *