Puolituntia terroristina

Matkustin jokin aika sitten Ouluun luennoimaan, ja käytin kulkuneuvonani lentokonetta. Syyllistyin tähän ympäristörikokseen, koska minun piti päästä ajoissa kotiin hoitamaan pieniä lapsiani. Syyllisyydentunteeni ilmeisesti näkyi ulospäin, koska minut pysäytettiin turvatarkastuksessa. Repustani oli löytynyt karmea ase: termospullollinen teetä. Vaikka kuinka selitin, ettei pommiasiantuntijoiden mukaan todellisuudessa teestä eikä mistään muustakaan nesteestä voi lentokoneen vessassa tehdä pommia (ks. esim. http://www.saunalahti.fi/wtc2001/kirje.htm), mikään ei auttanut. Sain mennä takaisin sisääntuloaulaan ja tyhjentää teeni vessaan.

Valitettavasti toinen tarkastuskerta paljasti repustani lisää aseita: sieltä löytyi linkkuveitsi. Mikä pahempaa takkini povitaskusta löytyi toinen veitsi. Nytkään selitykseni, että paperiveitsillä ei ollut mitään tekemistä syyskuun 11. päivänä 2001 tapahtuneen terroriteon kanssa (ks. esim. http://www.saunalahti.fi/wtc2001/119.htm), eivät auttaneet. Olin tämän toisen kiinnijäämisen jälkeen vielä selvemmin potentiaalinen terroristi: minulle tehtiin ruumiintarkastus ja tavarani tutkittiin perusteellisesti. Sain taas mennä rullaportaita alas ja viedä aseeni lentoaseman säilytykseen. Kolmannella yrittämällä päästin lopulta lentoaseman odotustilaan.

Paluulennolle turvatarkastukset olivat Oulussa vielä tiukempia kuin Vantaalla. Lentoaseman lahjomattomat turvamiehet tiesivät terroristien kuljettava aseitaan kengissään. Kaikki matkustajat saivat riisua kenkänsä. Naisten vöiden isot soljet olivat myös ilmeinen turvallisuusuhka. Niinpä saimme seurata, kun hienot naiset sipsuttelivat konetta kohden sukkasillaan ja hamettaan pidellen. Onneksi minun aseeni oli riisuttu jo Seutulassa.

Nämä naurettavat turvatarkastukset eivät lisänneet kenenkään meistä turvallisuutta – eivät edes turvallisuuden tunnetta. Sen sijaan saimme muistutuksen siitä, että Suomen valtio ja EU osallistuvat ”sotaan” terrorismia vastaan. Ja olennaistahan tässä pelottelukampanjassa on –oikeiden öljy- ym. sotien oikeuttamisen lisäksi – viedä kansalaisilta luulot itsestään. Kansan, tuon valtion osan, joka ei tiedä mitä se tahtoo, on paras vaieta ja alistua, kun viisaat talousmiehet ja poliitikot tekevät vaikeita ratkaisujaan.


Suomessa vapaiden kirjoittajien on yhä vaikeampaa saada toimeentuloa työstään – varsinkin jos kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä ja kertomuksia. Toivon siksi, että te, lukijani, tukisitte suoraan rahallisesti työtäni. Ulkomailla on paljon nettipalveluja, joiden kautta minun kaltaiseni kirjoittajat keräävät tukea. Kuitenkin Suomessa yksityinen rahankeräys on laitonta. Siksi tuen antamisen täytyy tapahtua ostamisen muodossa. Linkki tukikauppaani: https://tammilehto.info/tuki/index.php

Kategoria(t): Maailmanjärjestelmä, Sodat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 Responses to Puolituntia terroristina

 1. Lucyfer sanoo:

  Näin paniikkihäiriöisenä minun taitaa olla viisasta jättää lentokoneet rauhaan ainakin niin kauan, kuin tällainen ”turvallisuuskampanja” jatkuu.

  Tuo ei todellakaan lisää turvallisuudentunnetta, päinvastoin. Tässähän pitää alkaa pelätä jo omaa itseäänkin -eihän sitä koskaan tiedä, vaikka olisin jakautunut skitsofreenisesti kahtia, ja toinen puolisko minusta olisi verenhimoinen terroristi 🙂

 2. SamiK sanoo:

  Lainaus: ”Nämä naurettavat turvatarkastukset eivät lisänneet kenenkään meistä turvallisuutta – eivät edes turvallisuuden tunnetta.”

  Turvatarkastukset ovat epämiellyttävän tuntuisia, mutta uskoisin että ne lisäävät turvallisuutta siitä huolimatta. Se, joka ei ole terroristi, tuntee varmasti vastenmieliseksi sen, että häntä epäillään sellaiseksi penkomalla tavaroita ja taskuja sekä rajoittamalla mukana kuljetettavia tavaroita. Terroristia (tai muuten ongelmallista henkilöä) ei voi kuitenkaan päällepäin mitenkään tunnistaa (vai kannattaako joku ainoastaan turbaania käyttävien tarkastamista?), joten kaikki on tarkastettava tasapuolisesti, jotta turvallisuusriskejä saadaan pienennettyä (nollariskiinhän ei voi edes päästä). Jos turvatarkastukset jätettäisiin tekemättä ja joku välikohtaus sitten tapahtuisi, kyseltäisiin varmasti sekä uhrien omaisten, median että oikeuslaitoksen toimesta että miksei matkustajia tutkittu ja tarkastettu.

  Vaikka Suomea ei pidettäisi yleisesti potentiaalisena terrorismin kohdemaana, ovat turvatarkastukset tarpeellisia jo esim. alkoholistien, huumeiden käyttäjien ja muuten vaan sekopäiden vuoksi. Haluaisitko rauhoitella puukon kanssa riehuvaa amfetamiinipsykoosissa olevaa tyyppiä, joka luulee että kaikki haluavat vain tappaa hänet? Omassa termospullossa olevaan teehenkin voisi piilottaa esim. hajuttomia ja mauttomia huumausaineita, jolloin teestä voisi myös nautittuna aiheutua vaaratilanteita lentoturvallisuuden kannalta.

  Linkkuveitsen takavarikointi lienee normaali käytäntö niin lentokoneeseen kuin vaikkapa baariin mentäessä. Osaava veitsen käsittelijä tappaa koko lentokoneen henkilökunnan ilman että kukaan tavallinen kansalainen voi tätä estää, ja tähän riittää jopa linkkuveitsi. Harjoitelkaapa vaikka kaverin kanssa kumipuukkoa käyttäen; onnistuuko veitsen poisottaminen ilman, että se osuu poisottajaan? Todennäköisesti yrityksestä seuraisi hengenvaaralliset vammat eikä veistä saataisi pois tositilanteessa. Suomen lain mukaan yleisellä paikalla ei muistaakseni saa kannella ainakaan yli 2cm veistä (jos ollenkaan) ilman pätevää syytä tai erikoislupaa.

  Käyttäisitkö todella lentokonetta jos matkustajia ei tutkittaisi ollenkaan? Montakos prosenttia suomalaisista on esim. alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä, tuomittuja rikollisia tai vaikkapa psyykkisesti vakavasti sairaita?

 3. sivusta seuraaja sanoo:

  ”Käyttäisitkö todella lentokonetta jos matkustajia ei tutkittaisi ollenkaan? Montakos prosenttia suomalaisista on esim. alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä, tuomittuja rikollisia tai vaikkapa psyykkisesti vakavasti sairaita?”

  Ja montako vuotta Suomessa on toiminut lentoliikenne ilman suurempia ongelmia? Ja montako vuotta nämä ”turvallisuutta” parantavat määräykset ovat siitä ajasta olleet voimassa? Sinun päällimmäinen argumenttisi vaikuttaa olevan, että yllättäen vuoden 2001 jälkeen suomalaiset mielipuolet ovat alkaneet pyrkiä lentokoneisiin riehuakseen silmittömästi. Taisi tuo USA:n terrori-isku järkyttää heidän mielenterveyttään oikein toden teolla, kun moiseen ei aiemmin ollut syytä. Kyllä puukot on aiemminkin turvatarkastuksissa pois otettu, mutta sitähän ei alkuperäinen kirjoittaja kritisoinutkaan. Nyt sen lisäksi on mukaan tullut naurettavia ”turvatoimia”, joista ei ole hyötyä kenellekään muulle kuin vallalle, joka pääsee näyttämään kenen tulee alistua ja totella.

 4. Matula sanoo:

  Onhan tämä kyllä taas niin tätä. Turvallisuus”asiantuntijat” ovat valovuosia mahdollisia terroristeja jäljessä. Tämähän terroristien tarkoitus olikin, aiheuttaa kaaosta ja pelkoa sekä jättäen uhan viipymään ilmaan ikiajoiksi. Päättäjät tanssivat heidän pilliensä mukaan ja me (tyhmät?) kansalaiset saamme kaiken kuran päällemme.

  Lentoliikenne-kortti on terroristeillä käytetty jo loppuun. Kaaos on aiheutettu. Vielä on käyttämättä ydinvoimalaitos-kortti, juna-kortti, jättikonsertti-kortti, festari-kortti… lista on loputon sisältäen kaikki kohteet joissa on paljon ihmisiä. Eihän lentokoneissa itsessään ole ihmisiä sisällä kuin kourallinen, tarkoitus oli ennenkin vain kaapata ne ja käyttää aseina. Aseina voi nykypäivänä käyttää esim bussia, kuorma-autoa, junaa..

 5. Tuomas sanoo:

  Turvatarkastuksia tarvitaan, mutta miksei niissä oteta pois tulitikkuja ja sytyttimiä?

 6. Asiantuntija sanoo:

  Tohon sitä ajaudutaan kun ollaan ahneita ja säästetää oikeissa paikoissa!
  öljy raha ja paha.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *